Pep heeft het benauwd

Geplaatst op 19 maart 2019 in Blog

Pep heeft het benauwd

Pepijn, mijn zoon van 9 jaar klaagt al een tijd over benauwdheid. Wanneer ik zijn voeten masseer voel ik deze benauwdheid terug op zijn voeten. Ik ben gevoelig voor de emoties van de mensen die ik masseer. Bij Pepijn voelde ik verdriet. Nu is het ook een zachte jongen en hij heeft er moeite mee dat zijn vader en ik zijn gescheiden. Is hij bij mij, dan mist hij zijn vader en anders om. Hij dealt ermee, maar het is soms lastig voor hem.

Vanwege zijn benauwdheid zijn wij laatst bij de huisarts geweest. Na wat luisteren naar zijn longen en wat andere onderzoekjes, kwam de huisarts ook tot de gedachten dat het met emoties te maken kon hebben. Het is geen benauwdheid verergerd door inspanning, dus Astma is niet aannemelijk. Zij adviseerde of met iemand te gaan praten of naar de fysiotherapeut te gaan om ademhalingsoefeningen te leren. Praten wilde hij niet, dus dan een Fysio misschien.

Nu ligt dit eigenlijk in mijn straatje, via voetreflexzonetherapie of acupunctuur is hier goed mee te werken. Omdat hij mijn zoon is, ben ik niet de aangewezen persoon hem te behandelen en acupunctuur beheers ik nog niet volledig. Na overleg met Pepijn (wat ik heel stoer van hem vind)zijn we naar Dr Yao gegaan. Een hele goede en fijne acupuncturist in Den Haag. Met de vader van Pepijn afgesproken, dat wanneer dit niet werkt ik toch echt weer terug naar de huisarts ga.

Vandaag naar dr. Yao gegaan. Bij binnenkomst moeten we nog heel even wachten op onze beurt. Pep is een beetje zenuwachtig. Begrijpelijk.. Er worden zometeen naalden in hem geprikt. Hij kletst iets meer dan normaal. Ook ik vind ineens wel spannend.

Meestal zal een acupuncturist de pols voelen en tong bekijken. Nu niet. Dr Yao Voelt over het verloop van bepaalde meridianen en stelt wat vragen.

Pepijn mag gaan liggen op de behandeltafel. Met blote voeten en bovenlijf wordt hij geprikt op bepaalde punten. Het geeft een raar gevoel zegt Pepijn. Gelukkig doet het inderdaad geen pijn. Er zit een naald in zijn hoofd. Die voelt hij niet… Hij vind de gedachte wel spannend. Vraagt zich ondertussen af of er nog wel een naald in zijn hoofd zit. Eigenlijk voelt hij alleen nog maar de twee naalden die in zijn Borstkast zit. Althans, hij voelt dat daar iets gebeurt. De andere naalden voelt hij niet meer. 

Terwijl Pepijn daar op de tafel ligt, zie ik iets veranderen bij hem. Alsof er iets wegvalt. Ik weet het is te vroeg om te zeggen of dit de oplossing voor Pep zijn klacht is. We gaan volgende week weer. Pepijn is enthousiast en opgelucht dat het allemaal meeviel. Dr Yao verwacht dat we ongeveer drie keer langs moeten komen. Nou dat valt toch mee. We gaan het zien.

Terwijl Pepijn op de tafel lag. Vertelde ik hem dat ik graag stage wil lopen bij Dr. Yao, maar het niet zo goed durfde te vragen. Zegt Pepijn “Mam, anders vraag ik het. Nee heb je en ja kun je krijgen”.  Kortom, Ik ga stage lopen bij dr. Yao. Thanx Pep. Voor mij dat duwtje te geven.