Corona in mijn praktijk

Sinds 11 mei mag ik weer behandelen. Er zijn een aantal regels waar we ons aan moeten houden om dit zo veilig mogelijk te doen.

Uiteraard bij verkoudheidsklachten en of koorts blijf je thuis. Is aan het thuisfront iemand ziek, dan blijf je ook thuis. Is dit niet het geval dan ben je meer dan welkom bij mij in de praktijk.

Vanuit het rivm zijn een aantal richtlijnen opgesteld waar we ons aan moeten houden. Zo zorg ik ervoor dat mijn ruimte na iedere cliënt wordt schoongemaakt en de behandeltafels worden gedesinfecteerd. Ik hou heel netjes alle deuren voor je open (zoals het hoort)…  

Ik plan mijn afspraken zo, dat jullie elkaar niet tegenkomen.
verder zijn de volgende regels opgesteld:

  • Het toilet is tijdelijk niet te gebruiken;
  • Kom alleen;
  • Neem zo min mogelijk spullen mee en stop de spullen die je bij je hebt in je tas of jaszak. Denk van te voren ook aan sierraden. Die moeten af bij de lichaamsmassages;
  • Voor en na de behandeling was ik mijn handen en onderarmen met desinfecterende zeep;
  • Na iedere cliënt worden contactpunten zoals de deurklinken, deurbel en armleuningen van de behandelstoel schoongemaakt. Raak zo min mogelijk aan in de praktijk;
  • Het gesprek tussen ons vindt plaats op 1,5 meter afstand;
  • Blijf thuis indien jij of een van je gezinsleden symptomen hebben van verkoudheid, koorts of griepachtige verschijnselen. U wordt geacht uw afspraak te annuleren of contact met me op te nemen om dit te bespreken. Tot nader order worden deze annuleringen u, ongeacht of deze tijdig zijn, niet in rekening gebracht.

Ondanks alle genomen voorzorgsmaatregelen blijft de kans, hoe gering ook, bestaan dat je besmet raakt in de praktijk of op weg hier naartoe. Met het maken van de afspraak ga je akkoord met dit risico.

Het gebruik van mondkapjes en/of handschoenen. Volgens de richtlijnen van de RIVM is het niet noodzakelijk deze te dragen tijdens het geven van de massages. Ik doe dit dan ook niet. Mocht jij wel een mondkapje willen dragen dan kan dat uiteraard. Ik heb er een aantal in de praktijk. Ik reken 1 euro wanneer je 1van mijn mondkapjes wilt gebruiken.