Zwangerschap

Zwangerschap & reflexzonetherapie

Reflexzonetherapie geeft ondersteuning bij mentale en fysieke veranderingen tijdens de zwangerschap. Het verlicht en verhelpt ongemakken die kunnen ontstaan gedurende je zwangerschap. Tijdens je zwangerschap verandert het hormonale systeem, hierdoor kunnen tal van klachten ontstaan. Denk aan misselijkheid, vermoeidheid, stemmingswisselingen, angsten, rugklachten, bekkeninstabiliteit enz.

Door reflexzonetherapie wordt de werking van het hormonaal systeem zover mogelijk in evenwicht gebracht. Dit wil niet zeggen dat alle klachten zomaar verdwijnen. Er groeit een kindje in je en dat merk je. Reflexzonetherapie maakt je bewuster van je lijf en alle processen die plaatsvinden.

Sneller herstel na de bevalling

De laatste loodjes van je zwangerschap kunnen extra zwaar zijn. Lichamelijke beperkingen nemen toe; het vasthouden van vocht, niet meer goed slapen, zorgen over de bevalling. Tijdens deze periode is vooral de stress reducerende werking van reflexzonetherapie belangrijk. Het is een goede voorbereiding op de bevalling. Uit diverse studies is gebleken dat vrouwen die tijdens hun zwangerschap reflexzonetherapie hebben gehad op een meer ontspannende manier hun bevalling doorstaan en sneller herstellen na de bevalling.

Stuitligging verhelpen

Ligt je baby in stuit of dwars dan is het mogelijk om met reflexzonetherapie de draaiing van de baby te stimuleren. Dit is een geheel veilige manier zonder nare bijwerkingen. Het beste is om voor de 34ste week de reflexzonebehandeling in te zetten, zodat indien noodzakelijk een draaipoging in het ziekenhuis nog kan worden uitgevoerd. Deze worden meestal in de 36ste week gepland. Uit ervaring blijkt dat ongeveer 60% van de baby’tjes draaien met behulp van reflexzonetherapie.

Vergoeding door zorgverzekeraar

Je hebt geen doorverwijzing van je huisarts nodig en de kosten van behandelingen worden geheel of gedeeltelijk vergoed, mits je aanvullend bent verzekerd. Heb je een specifieke vraag of wil je wat meer informatie, neem gerust en vrijblijvend contact met mij op.

Boek nu